Tekken: Dark Resurrection
PlayStation Portable
Marc, Monday 16 October 2006 - 22:00:00

Tekken: Dark ResurrectionTekken is een arcade game waarbij het er om gaat om je tegenstander zo hard mogelijk te schoppen, zo hard mogelijk te slaan en te zorgen dat hij Knock Out op de grond ligt. De gameplay is in alle delen precies hetzelfde geweest alleen zijn er door de jaren heen wat aanpassingen gemaakt in de gamemodes.

Voor Dark Resurrection is dat goed nieuws, het spel bevat bijna alle modes van de voorgaande delen. Zo kun je weer lekker vechten in de Story Mode, waarin je een aantal stages moet zien te halen, om vervolgens de eindbaas te verslaan en een eindfilmpje te unlocken die het einde of verloop van het verhaal van het gekozen personage laat zien.
Maar het kan ook zonder de verhalen eromheen, lekker een snel potje vechten is daarom ook mogelijk in de Quick Battle of Arcade Battle.
Quick Battle zegt het eigenlijk al, snel en ongelimiteerd vechten zonder gedoe. Arcade Battle is ongeveer hetzelfde, het enige verschil is dat je hier je raking kunt verbeteren, zo begin je als beginner en moet je je steeds hoger opwerken, word jij de Tekken Lord? of de Divine Fist?
De Practice- en Attack Mode zijn ook weer aanwezig. Onder deze laatste zijn weer sub-modes ondergebracht als Time Attack en Survival. Later zijn nieuwe modes vrij te spelen. Ditzelfde geldt voor de bonus-games, die wat luchtiger zijn en voor een welkome afwisseling zorgen. Heb je even geen zin in al die gevechten, en wil je even tot rust komen? Dan is de bonusgame Tekken Bowl iets voor je, je kunt met alle karakters lekker een potje bowlen.
Het opnieuw bekijken van alle vrijgespeelde of gekochte filmpjes kun je ook weer in de Theater Mode.

Oude bekenden:
Je denkt natuurlijk: “Zo'n PSP game kan natuurlijk nooit evenveel vechters bevatten als een Tekken voor de PlayStation 2”, en dat klopt! Tekken: Dark Resurrection bevat namelijk meer karakters tegenover de voorgaande Tekken delen. Zoveel personages, zoveel keuze, zoveel moves. Yoshimitsu met zijn vlijmscherpe zwaard, Law met zijn sierlijke achterwaardse salto, Hwoarang met haar allesvernietigende schoppen, Ganryu met zijn 300 kilo's schoon aan de haak en zelfs Roger Jr. de boksende kangeroe, iedereen zit erin. Alle moves uit de voorgaande delen zitten er ook in plus nog meer moves.
Ook is het mogelijk om je personages te bewerken, met hoetjes, siraden, accesoires andere kleuren kleding etc.

Geld is ook nodig:
Om nieuwe modes, filmpjes en om je personages te verkleden moet je namelijk G’s verdienen, een soort credits. Die zogenaamde G-credits verdien je door gevechten te winnen. Wanneer je genoeg credits hebt verzameld zullen er nieuwe modes beschikbaar worden en ook zul je in staat zijn om de eindfilmpjes van alle personages te kopen, die je normaal vrijspeelt door met het personage de Story Mode uit te spelen. Door deze credits heb je met Tekken toch nog een beetje een doel, aangezien het natuurlijk eigenlijk alleen maar vechten is.

Multiplayer:
Het enige dat ik mis is de online (infrastructuur) multiplayer mode. Ad-hoc multiplayer is wel aanwezig, inclusief game-sharing en een uitgebreid lobby-systeem. Om ons de afwezigheid van een online multiplayer mode te doen laten vergeten, heeft Namco talloze opties ingebouwd om de speler toch competitief te laten zijn met andere spelers. Zo zijn er via de Wi-Fi connectie rankings te downloaden van spelers over de hele wereld. Rankings die onder andere zijn neergezet in Time Attack en Survival. Ook zijn zogenaamd Ghost packs te downloaden. Ghosts kunnen worden beschreven als AI vechters met de gedragingen van andere spelers. Het uitwisselen van individuele Ghosts is overigens alleen lokaal mogelijk. De online mode stelt je wel in staat Ghost packs te downloaden. Tekken Dojo is te gebruiken om zelf een Ghost te maken en in rang omhoog te gaan. Ook zijn in deze mode andere Ghosts te bevechten.

Graphics:
Zodra je PSP aangaat, je de game opstart en het introfilmpje voorbij ziet komen zal je versteld staan. Ik kon maar niet geloven dat dit zich afspeelde op mijn PSP.
Het oogt zelfs beter dan de voorgaande 4 (met uitzondering van Tekken: 5) delen op de PlayStation 2.
De achtergrond is volop in beweging en ook de omgeving is interactief. Op de achtergrond hoppen allemaal beesten voorbij, de bomen bewegen mee en ook de grond waar je op loopt is interactief. Maar als je dacht dat dat het beste alweer was, zit je er ver naast. Wanneer je in de Story Mode de eindbaas verslagen hebt, of gewoon lui bent en het filmpje gewoon hebt gekocht met credits, moet je er maar eens goed voor gaan zitten. Een slotfilmpje over het personage zal zich namelijk afspelen, en niet zomaar een filmpje. Zoveel actie, zulke mooie beelden, zo scherp!

Conclusie
Een prachtig spel! Genoeg speelbare karakters, alle moves, alle modes, mooie graphics etc.
De enige min puntjes die ik heb kunnen vinden is het ontbreken van de online-Multiplayer mode.
Ook vind ik de controlls vrij vervelend, aangezien ik gewent was om bij de PS2 de controller op een speciale manier vast te houden met mijn rechterhand, zodat ik met mijn wijs- en middelvinger snel kon spelen, maar dit went gelukkig vrij snel.
Maar verder is het een heel mooi spel voor de PlayStation Portable.

Screenshots:

Screenshot: 1

Screenshot: 2

Screenshot: 3

Screenshot: 4

Screenshot: 5

Screenshot: 6

Screenshot 7

Onderstaande afbeelding is een Animated GIF gemaakt door Laatste PC Nieuws met een speciale capture PSP, om je een idee te geven van de gameplay:
Tekken DR Videodit content onderwerp is van Laatste PC Nieuws
( http://www.laatstepcnieuws.nl/pl/content/content.php?content.65 )