Kingdom Hearts 2
PlayStation 2
Kris007, Friday 10 November 2006 - 23:00:00

PlayStation 2. -->
Screenshot: 1


het verhaal gaat door…
Voor degene die Kingdom Hearts 1 niet kennen of vroeger meer aandachtiger waren op andere gamegenres, zal het onderwerp een beetje vreemd in de oren klinken. De game Kingdom Hearts is een game waarin Disney landen en figuren en Final Fantasy figuren elkaar ontmoeten. Sora, een jonge puber bouwt samen met zijn vrienden Rikku en Kairi een vlot om de wereld te gaan ontdekken en hun saaie planeet te ontvluchten. Op de avond voor vertrek wordt Sora wakker in een vreemde omgeving, waar hij Goofy en Donald Duck tegen komt. Zij zijn opzoek naar de drager van de keyblade, omdat diegene hen zal leiden naar hun vermiste koning Mickey Mouse. Sora blijkt de keyblade gekozenen te zijn en om de wereld van het kwaad te redden moeten ze elke onderwereld ‘op slot’ doen met de keyblade. Sora start zijn zoektocht naar zijn vrienden, Donald en Goofy naar de koning, samen bevechten ze het kwaad en ooit leven ze nog lang en gelukkig.

Het verhaal in Kingdom Hearts 2 is, zeker wanneer je het eerste deel niet hebt gespeeld, wat moeilijk te volgen, maar wordt toch op een fantastische manier in elkaar gezet. Het eerste deel hoef je niet gespeeld te hebben om het verhaal te kunnen volgen, aangezien er in de game regelmatig flashbacks voorkomen. Sora wordt wakker in de ‘pod room’ en weet zich vrij weinig te herinneren. Des te meer de tijd verstrijkt, komen de herinneringen van Sora terug. Het goede gevoel noem ik dat.

Het belangrijkste in het spel is nog altijd het vechten, aangezien Kingdom Hearts een role play game actie is. Dat betekent dus niet dat Kingdom Hearts 2 een simpele game is. De speelstijl biedt meer diepgang dan alleen simpel erop los slaan. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen te werken met je teamgenoten, de zogenaamde Drive Form. Na een fusie met Donald kun je zweven en spells naar de tegenstanders schieten(wisdom form krijg u zodra u uw nieuwe pak krijgt)
Een fusie met Goofy(valor form bij de mysterious tower) levert behoorlijke snelheid en een high jump op en een fusie met beide resulteert in snelheid wat bijna niet meer te volgen is. Later in de game verkrijg je nog andere forms.
master form:

Screenshot: 2

Krijgt u bij de eerste bezoek aan ansem’s geheim lab van king Mickey,
Die in een soort van organisatie 13 kleding zit.

Final form:

Screenshot: 3

Deze form is wat lastiger te krijgen na het gevecht met roxas in de ‘world that never was’ kan je hem krijgen bij de vijanden daar ik kreeg hem na het gevecht met verandering naar master form ik weet niet of dit de specifieke form is maar ik hoop dat het u helpt.

Anti form een nogal unieke form die nooit in de lijst van drive forms komt omdat Sora eigenlijk een beetje heartless is in deze form maar je krijgt hem met geluk ik weet niet hoe ik heb hem tot nu toe maar een keer gehad ik hoop dat u er wat aan heeft

Daarnaast zijn er ook nog samenzweringen met andere Walt Disney figuren mogelijk. Naast een samenwerking (Donald dan wel Goofy wordt dan even gepasseerd) is het ook mogelijk om een drive form met deze Disney figuren te doen, met vaak krachtige aanvallen erbij. Voorbeelden van arbeidsovereenkomsten van Sora en Disney’s zijn Aladdin, Simba, Jack Sparrow, het Beest enz.

Conclusie:
Niet alleen het introductiefilmpje ziet er fantastisch uit, ook de tussen filmpjes en de beelden zelf zien voor PlayStation 2-begrippen buitengewoon goed uit.
Maar we zijn natuurlijk niet anders gewend van Square Enix
Bij deze stop ik per direct met de beoordeling van Kingdom Hearts 2.
Het is al vrij snel duidelijk dat dit spel gewoonweg een fantastische game is.
Alles klopt. De camera werkt op zijn best, het vechten is goed uitgewerkt, het verhaal is interessant, het level ontwerp is afwisselend, maar bovenal: de game is nieuw.
Het is weer eens iets anders. In de hele voorraad aan spellen tegenwoordig zitten nog maar weinig gedurfde ontwerpen. Nou had Kingdom Hearts zich natuurlijk al bewezen, maar de game blijft uniek in zijn soort.

Ik heb nog maar weinig spellen gespeeld die mij zo aantrekt als Kingdom Hearts 2.
Dit is een van de beste games die ik ooit gespeeld heb en dat is denk ik het grootste compliment wat je een game kunt geven.
Deze game zal ik altijd wel goed vinden vandaar dat het cijfer een
9,0 is.


dit content onderwerp is van Laatste PC Nieuws
( http://www.laatstepcnieuws.nl/pl/content/content.php?content.67 )