God Of War II
Playstation 2
kris, Wednesday 29 August 2007 - 19:48:08

Kratos, de inmiddels gekroonde ‘God Of War’ keert terug in God of War 2.In zijn paleis op de top van Mount Olympus vindt hij nog steeds geen rust, de beelden van zijn vermoorde vrouw en kinderen ziet hij nog in zijn dromen. Daarnaast verzamelen de andere goden ook nog om Kratos van zijn plek te af te krijgen, dat lukt hen dan ook. Eenmaal terug gekeerd op de aarde neemt Kratos het besluit om zijn lot te gaan veranderen. De enige manier om dit te doen is door een bezoek te leveren aan de Sisters Of Faith: de drie zusters van het lot. Hiervoor zal hij naar het einde van de wereld moeten reizen, uiteraard ben jij degene die hem daar gaat brengen.

In deel 2 start je met de Blades of Achilles, de twee messen die met lange kettingen in je armen gebrand zijn. Ditmaal is het ook mogelijk om in je gevechtscombinaties een aantal spreuken te mixen, als bliksemstralen of echo’s om je vijanden te verstenen. Hierdoor worden je bewegingen niet meer onderbroken,
en kun je zowel van ver af als dichtbij aanvallen zonder snelheid te verliezen. Naast de verschillende combinaties bevat deel 2 ook weer de nodige finishing moves, waarbij je binnen een korte tijd een volgorde van aangegeven knoppen moet indrukken om je tegenstander op brute wijze af te maken. Een laatste vernieuwing is de mogelijkheid om in een sprong een aantal nieuwe moves te maken.

Ook in dit nieuwe deel zul je weer de meest uiteenlopende omgevingen moeten voltooien, die in tegenstelling tot het origineel wat meer interactiviteit zullen bieden. Zo blijft het spel gelijk maar zijn er vaak wel meerdere manieren om een puzzel op te lossen. Daarnaast bied de game ook wat meer verschil, zo zul je op een gegeven moment op de rug van een eenhoorn met vleugels moeten vliegen. Helaas heb je ook hierbij geen volledige vrijheid, maar daar richt de game zich dan ook niet op. Met nog altijd een vast camera standpunt en niet al te moeilijke puzzels doet de game dan ook wat het moet doen, het biedt actie op een zeer hoog niveau.

Waar je in deel 1 nog vele malen tegen dezelfde vijanden moest vechten hebben ze in deel 2 de verschillendheid aan vijanden vergroot. Daarbij zit ook dit deel een goede balans tussen sterke en minder sterke vijanden en mogen uitaard een nieuw aantal spectaculaire eindbazen ook niet ontbreken. Eén van de nieuwe vijanden is de cycloop die je met een finishing move kunt doden door zijn oog eruit te trekken, hierbij komt weer erg veel bloed te pas.

Grafisch haalt dit deel alles uit de Playstation 2, de details en levendige omgevingen en de fantastische animaties dragen bij aan de goede sfeer van de game. Net als het origineel is ook dit deel voorzien van sfeervolle en meeslepende muziek en brute geluidseffecten.
GoW 2verschilt eigenlijk nauwelijks met het origineel. Het oogt ditmaal allemaal net wat beter en Kratos is weer voorzien van een aantal nieuwe krachten en moves, maar drastische veranderingen hebben ze niet gemaakt. Dat zou ook tegen de verwachtingen in gaan, want ook dit deel doet wat het moet doen. Het verteld een uitgebreid en meeslepend verhaal waarbij snelle actie af word gewisseld met de nodige puzzel elementen..

Bedankt voor het lezen en als je hierdoor niet gaat spelen weet ik het ook niet meer
ik zal je een ding zeggen
dit spel loopt zelfs op de 360 voor
het is gewoon meesterlijk goed :D


dit content onderwerp is van Laatste PC Nieuws
( http://www.laatstepcnieuws.nl/pl/content/content.php?content.75 )