De PSP in vergelijking met de PSP Slim & Lite
PlayStation Portable
Marc, Saturday 06 October 2007 - 22:00:00

De nieuwe PSP 2000 series, beter bekent als PSP Slim & Lite.
Is hij daadwerkelijk beter? De moeite waard?
Er wordt veel over gesproken, maar er worden helaas veel dingen over het hoofd gezien, zowel positief als negatief aan het nieuwe systeem.

Het uiterlijk:
Het uiterlijk van de PSP Slim & Lite is duidelijk en sterk verbeterd.
19% dunner en 33% lichter, dit is zeer goed te merken.
Je merkt nauwelijks dat je een "PlayStation" in je handen hebt, en het licht zeer goed in de hand, de randen van de PSP Slim & Lite zijn ronder gemaakt voor beter comfort.
De infraroodpoort is verwijderd, en de WiFi schakelaar is naar deze plek verplaatst, zo kun je onder een potje online gamen niet meer per ongelijk de WiFi-connectie uitschakelen met je linker hand.
De algemene knoppen op het systeem zijn ook sterk verbeterd, onder het spelen reageert alles zeer soepel, dit is vooral te merken aan de D-pad (Omhoog, Omlaag, Links en Rechts) in de game Tekken Dark Resurrection.
De UMD klep gaat ook op een heel andere manier open, of dit fijner is moet je zelf bepalen, ik heb er zelf geen mening over.
De MemoryStick Reader is ook ietsjes verplaatst, bij de PSP 1000 zat deze links-onder-achter, nu zit deze links-midden-midden (zie foto's), de MemoryStick gaat er ook andersom in.
Ook zijn de speakers verplaatst, ze liggen naast het LCD scherm, in plaats van aan de onderkant van de PSP. Het zorgt voor beter geluid, en je kunt de PSP ook anders vastpakken (bijvoorbeeld bij het tonen van een video) zonder dat je het geluid met je handen dempt.
De batterij is uiteraard ook verkleind, waardoor deze ook lichter is geworden. De batterij van de PSP 1000 series is ook te gebruiken in de PSP Slim & Lite, en zorgt voor dubbel speelplezier bovenop de originele batterij.

Innerlijke kracht:
De PSP 1000 was voorzien van 333 MHz (Standaard 222 MHz) processorkracht, en 32 MB RAM geheugen.
De PSP Slim & Lite is ook voorzien van 333 MHz processorkracht, maar heeft 32 MB uitbreiding van het RAM geheugen (in totaal is dit 64 MB) waardoor hoofdzakelijk spellen sneller laden.

Een grote verbetering:
Een van de grootste verbeteringen is de video-out van de PSP Slim & Lite.
Door deze functie wordt het mogelijk om Films, foto's en meer op je TV te bekijken.
MAAR, wil je echter games spelen op je TV, heeft je TV ondersteuning nodig voor "Progressive Scanning", en dit wordt alleen ondersteund door de nieuwste TV's in combinatie met de Component AV kabel.
Ook is het vereist dat de TV waar de PSP op aangesloten wordt ondersteuning heeft voor NTSC, let hier op aangezien wij in een PAL regio leven. Voor meer informatie kunt u het beste de fabrikant van de TV raadplegen.
Beide type kabels zijn nu verkrijgbaar, wij raden consoleshop.nl aan.
Component AV Kabel:
[afbeeldings weergave gedeactiveerd]
AV Kabel:
[afbeeldings weergave gedeactiveerd]

Enkele aandachtpuntjes:
Zoals je al gelezen hebt heeft de PSP 2000 veel grote verbeteringen met zich meegebracht, maar er zijn ook nog enkele kleine puntjes over.
Zoals het LCD scherm:
Het lichtnivaue van het LCD scherm van de PSP Slim & Lite is met 10% gestegen, waardoor kleuren beter overkomen.

Tot nu toe ben ik alleen maar positief over de PSP Slim & Lite:
Er zijn helaas ook enkele minpuntjes aan de PSP Slim & Lite.
Aangezien het uiterlijk sterk veranderd is zijn enkele dingen verschoven, zoals je al hebt kunnen lezen is de WiFi schakelaar verschoven.
Dit geld helaas ook voor de Audio uitgang op de PSP, doordat deze verschoven is, is het niet meer mogelijk om de PSP in speciale PSP speakersets te plaatsen.
Ook is de oude witte afstandsbedinging van de PSP 1000 niet meer bruikbaar op dit nieuwe model. Gelukkig passen gewone audiopluggen (van bijv. oordopjes) wel.

Ik kwam ook het volgende probleem tegen:
Persoonlijk ben ik een Tekken fan, op de PSP 1000 heb ik dit spel heel veel gespeeld, en door de tijd heb ik me helemaal omhoog gewerkt.
Toen ik de MemoryStick met de savedata van Tekken erin stopte, en ik Tekken starte bleek dat deze PSP (Firmware) de games anders opslaat, hierdoor moest ik helemaal overnieuw beginnen met Tekken.
Dit geld niet voor alle games, voor zover ik weet geld dit niet voor GTA: Vice City Stories en Liberty City Stories.

Conclusie:
Er zijn een hoop verbeteringen, maar er zijn helaas ook minpuntjes.
Ik hoop dat je door deze vergelijking zelf een conclusie kunt trekken.

(Foto materiaal volgt binnenkort.).


dit content onderwerp is van Laatste PC Nieuws
( http://www.laatstepcnieuws.nl/pl/content/content.php?content.80 )