Is Windows 7 sneller dan Windows Vista?

Marc, Sunday 10 May 2009 - 22:00:00

Windows Vista vereist veel hogere specificaties van de hardware in de computer dan Windows XP. Veel computer gebruikers met oude systemen kunnen Windows Vista nouwelijks of zelfs niet gebruiken.

Microsoft beweerd dat Windows 7 sneller moet zijn dan Windows Vista.

De specificaties van Windows 7 liggen echter op ongeveer dezelfde lat als die van Windows Vista:
1 GHz processor (32- of 64-bit),
1 GB RAM (Werkgeheugen),
16 GB aan vrije schijf ruimte,
Support for DirectX 9 (met mimimaal 128 MB geheugen voor het Aero uiterlijk),
En een DVD speler.

Dus je zou zeggen dat alles precies het zelfde moet werken...
Uit mijn ervaringen weet ik dat er toch verschil is tussen de prestaties van Windows 7 en Windows Vista.

Ik merk bijvoorbeeld dat Windows Media Player 12 in Windows 7 beter om gaat met hoge kwaliteit video's en DVD films. In Windows Vista met Windows Media Player 11 had ik hier vrij veel problemen mee (video's speelde bijvoorbeeld af met 2 beelden per seconden, om duidelijk te maken wat ik bedoel). In Windows 7 (Windows Media Player 12) spelen DVD films gewoon af zoals het hoord, geen frame-drops, geen slechte kwaliteit, gewoon zoals het hoord.
Eigenlijk is dit het enige "prestatieverschil" dat ik aan mijn systeem merk. Windows 7 reageerd verder namelijk het zelfde als Windows Vista.

Heeft Microsoft nu gelijk? Is Windows 7 nu sneller te noemen?

Het licht er maar net aan hoe je het bekijkt, en een nog belangrijker gegeven, vanaf welke computer je het bekijkt.
Windows Vista werd in het begin geleverd op computers die maar net voldeden aan de miminum systeemeisen, wat dus zorgt voor een traag systeem. Maar op vandaag worden computers geleverd met mimimaal een Dual Core processor, genoeg werkgeheugen, en een sterke videokaart, op dit soort computers is Windows 7 dus geen enkel probleem, en Windows Vista dus eigenlijk ook niet.

Conclusie:
Uit mijn persoonlijke ervaringen vind ik dat Windows 7 wel lichtelijk is verbeterd wat prestaties betreft tegenover Windows Vista. Maar als u nu problemen heeft met een traag systeem waar Windows Vista op staat, raad ik u eerder aan terug te stappen naar Windows XP, in plaats van over te stappen naar Windows 7.
Mensen die lichte probleempjes of zelfs geen problemen hebben met Windows Vista kunnen met een gerust hart overstappen naar Windows 7.


dit content onderwerp is van Laatste PC Nieuws
( http://www.laatstepcnieuws.nl/pl/content/content.php?content.88 )